Hemlagat från grunden av våra erfarna kockar. Alltid svenskt kött! Välkomna : )
Serveras 10.45 -14.00 Inkl salladsbuffé, måltidsdryck & kaffe (reservation för att rätter tar slut och byts ut tidigare)
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan för att höra vilken mat vi kan erbjuda gruppen 011-393044
Måndag :
– Fläsknoisette med rostad potatis & ratatouille 125kr
– Fisk i ugn med selleri & tomat serveras med vitvinssås och kokt potatis 135kr
Tisdag :
-Raggmunk med stekt fläsk & lingon 125kr
-Stekt fläsk med löksås & kokt potatis 125kr
-Ugnsbakad fiskfilé med sparris & purjolök serveras med kokt potatis 135kr
Onsdag:
– Färsbiff fylld med paprika & oliver serveras med stekt potatis & gräddsås 125kr
– Pankopanerad strömming serveras med potatismos, ärtor och skirat smör 135kr
Torsdag:
-Kycklinggryta med wokgrönsaker & cocosgrädde serveras med ris 125kr
– Pocherad torskfilé med ägg-& persiljesås serveras med kokt potatis 135kr
Fredag:
– Pulled pork toppad med vitlöksdressing serveras med coleslaw & rostad potatis 125kr
– Panerad flundrafilé serveras med rom-& rödlökssås och kokt potatis 135kr
Serveras 10.45-ca 16.00
(med reservation för att maten kan ta slut tidigare)
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan 011-393044
– Högrevschili serveras med rostad majscreme, picklad rödlök & nachochips 159kr
– Spenat- & laxfylld flundrarullad serveras med citrusvelouté & kokt potatis 159kr
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan på 011-39304
Serveras 10.45 -14.00 Inkl salladsbuffé, måltidsdryck & kaffe (reservation för att rätter tar slut och byts ut tidigare)
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan för att höra vilken mat vi kan erbjuda gruppen 011-393044
Måndag :
– Dillkött med kokt potatis 125kr
– Pocherad fiskfilé toppad med tapenade serveras med örtveloute och kokt potatis 135kr
Tisdag :
-Raggmunk med stekt fläsk & lingon 125kr
-Stekt fläsk med löksås & kokt potatis 125kr
-Ugnsbakad fiskfilé toppad med juliennegrönsaker serveras med paprikasås och kokt potatis 135kr
Onsdag:
– Husets kålpudding serveras med brunsås och kokt potatis 125kr
– Panerad strömming serveras med potatismos, ärtor och skirat smör 135kr
Torsdag:
– Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor 125kr
– Fiskfilé i ugn toppad med pesto & körsbärstomater serveras med lime- & fänkålssås och kokt potatis 135kr
Fredag:
– Baconlindad kycklinglårfilé serveras med grönsaksris & currysås 125kr
– Panerad flundrafilé serveras med citronpeppar- & tryffelmajonäs och kokt potatis 135kr
Serveras 10.45-ca 16.00
(med reservation för att maten kan ta slut tidigare)
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan 011-393044
– Nattbakad fläskkarré toppad med rostad kronärtskocka- & lökchutney serveras med örtsky och rotfrukter 159kr
– Stekt vitlingsfilé med pumpa- & fetaostsalsa serveras med dill- & tomatvelouté och örtslungad potatis 159kr
Bussgrupper hänvisas att ringa restaurangen och göra en bokning gärna senast dagen innan på 011-393044
À la carte meny 11.00-19.45
Vi är stolta över att allt kött och även vår kyckling vi serverar kommer från våra svenska gårdar.
–Vår egen hamburgertallrik (150g) 169 kr
–Lövbiff med pommes & aromsmör (vitlök eller persilja) 179 kr
-Husets schnitzel med pommes & bearnaisesås 165 kr
– Panerad flundrafilé serveras med kall sås & kokt potatis 165 kr
-Ceasarsallad med kyckling 169 kr
–Grekisk sallad med fetaost & oliver 139kr
-Ceasarsallad med räkor 179 kr
-Räksallad 165 kr
Vegetarisk & veganskt
– Stekostburgare (veg) med pickled rödlök, romansallad, senapscreme och pommes 159kr
– Linsbiffar (vegan) med husets tomatsalsa och klyftpotatis 159kr
Priset gäller för barn under 12 år och vill en vuxen ha 1/2 portion gäller ett annat pris än detta.
Våra egna köttbullar med brunsås & potatis
Panerad fiskfilé med kokt potatis
Grillkorv med pommes
Hamburgertallrik (naturell)
Stekostburgare med pommes
Köttfärslasagne
Hemgjorda pannkakor med sylt & grädde
Välkommen att förboka om ni är ett större sällskap. Här finner ni den bussmeny som är anpassad för större grupper (länk till bussmeny).
Vi är snabba på att ta emot större sällskap genom vår självservering. Allra smidigast går det om ni har ringt och anmält er ankomst och valt mat, samt om resenärerna betalar i grupp. Tänk på att ange samma bussnamn/företagsnamn vid varje kontakt angående din bokning och även när ni väl kommer till restaurangen, detta för att undvika att missförstånd sker.
Boka genom att ringa 011-393044 eller maila till bokning@stavsjokrog.se Vi har en stor bussparkering med plats för sex bussar precis till höger när man kommer upp för backen. Vi har fullständiga rättigheter.
Lunch / middag
Vår lunchmeny / helgmeny eller bussmeny är ett bra val då ni kommer i en stor grupp. Ni serveras genom självserveringen och passerar sedan salladsbuffen innan ni väljer sittplats i någon av de tre matsalarna. Hjälp kocken genom att i förväg ta reda på hur många som vill äta vad. Vid stora grupper vill vi gärna veta några dagar innan ankomst. Det går alltid att ordna alternativ om vid allergier eller om någon är vegetarian/ vegan. À la carte rekommenderas inte för hel buss om man är många
Kaffe & Smörgås
Ta gärna en bokning i bussen på smörgåsar så är allt klart när ni anländer. Skriv ut en smörgåslista innan ni åker, skicka runt i bussen och ring in beställningen senast 1–1,5 timme innan ankomst (men gärna tidigare förstås). När ni anländer går ni genom vår fikakassa där era förbokade smörgåsar finns att hämta innan man slutligen når kaffestationen in den inre matsalen.
Kontakta personalen när du anländer så får du hjälp med vilka rätter som passar just dig och din allergi. Har du stora problem och vet med dig att det är mycket som du inte tål kan det vara bra att berätta vad du kan äta snarare än vad du inte kan äta. Som hjälp kan du skriva ut formuläret nedan och lämna fram när du kommer. Om du går på en speciell diet (exempelvis GI) har du möjlighet att byta ut pasta, ris eller potatis mot en grönsaksblandning. Säg till personalen i kassan. Vill du däremot ha mera kött eller fisk får du betala extra för det.
Avhämtning från ordinarie meny
All vår mat (undantag plankor) går att få som avhämtning. Titta runt på aktuella menyer och ring in din beställning.
Det tar ca 10-20 minuter att tillreda maten på a la carte beroende på hur många gäster som är inne i lokalen.
Vår lunchmeny / helgmeny serverassnabbare. Ring 011-393044.
Avhämtning till festligare tillfällen eller större grupper
Vi tillagar gärna mat till fest, begravning mm. Du hämtar själv maten hos oss och lånar med dig våra värmeskåp.
Under sommaren serverar vi ett begränsat utbud av mat till större grupper.
Vi vill underlätta i din vardag och erbjuder ett stort utbud av hemlagade frysta rätter som är lätta att värma på hemma. Till flera av rätterna är tanken att du kokar din egen potatis eller skär en sallad till. Här kan du läsa mer om maten (obs vi skickar inte utan du hämtar i butiken). Kom direkt och handla i vår frys eller ring så lägger vi undan. Det går också bra att göra en beställning i vår webbutik men då är det bra att du ringer och bekräftar när du vill hämta upp maten. Ring 011-393044 eller till butiken 011-393050.
Utbudet av våra frysta rätter kan variera ifrån dag till dag. Under högsäsong behövs våra kockar till alla luncher, så då minskar utbudet av dom frysta rätterna. Men det tar dom igen under höst & vinter, då frysen fylls upp igen.
20 limpor
6 l filmjölk
3 pkt rågkross (2,5 l vatten att koka ihop med)
1,5 l Grahamsmjöl
2,5 flaskor mörk sirap
1,4 l Linfrö
1,4 l Solrosfrön
2 l Tranbär
3 msk salt
9 msk bikarbonat
4,2 l Vetemjöl
Flingsalt uppe på
1,5 h 150grader
Obs! Detta är ett restaurangrecept, vi lämnar till er att minska receptet efter behov.